+31 6 17822860
EAN Codes vanaf €1,95 direct geleverd!

EANSeller.nl

Klantenservice

support@eanseller.nl

Klantenservice

Heb je een vraag of opmerking? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers staan je graag te woord. Wij proberen om binnen 24 uur te beantwoorden.

EAN codes gekocht en niet ontvangen? Check dan je spam of ongewenste mails.

Contact opnemen

Bij EANSeller.nl staan onze klanten voorop en daarom willen wij contact zo makkelijk mogelijk maken. Bereik ons gemakkelijk via de mail op support@eanseller.nl. We helpen je graag verder!
support@eanseller.nl

FAQ

Veelgestelde vragen over EANseller.nl

Wil je iets vragen over EAN codes? Of begrijp je iets niet over het bestelproces? Neem dan gerust contact met ons op. Bekijk ook even de veelgestelde vragen hieronder. We hebben hier namelijk veel belangrijke vragen over EAN codes beantwoord.
Ook geschikt voor fysiek gebruik
EAN codes worden niet alleen online gebruikt. In fysieke winkels worden de codes ook gebruikt in de vorm van barcode stickers. Deze nummers hebben ook andere functies. Ze zijn namelijk ook geschikt voor voorraadbeheersystemen en magazijnstellingen. Geïnteresseerd in EAN codes met een barcode? Selecteer dan deze optie bij het bestellen van je codes.
Wat is een EAN code?
Een EAN code heeft veel raakvlakken met een streepjescode. Hoewel ze verschillen, hebben beide de functie om een code makkelijk en snel te laten registreren in een digitaal systeem. Dit zorgt ervoor dat handmatige administratie zeer beperkt blijft. De codes houden namelijk bij wat er verkocht is en hoe het staat met de voorraad. Als je online iets verkoopt, dan is het wettelijk verplicht om elk product een code te geven. Dat brengt voor de verkoper overigens ook vele voordelen mee.
Hoe is een EAN code precies ingedeeld
Stel je hebt een website vergelijkbaar met de Bruna. Elk individueel product moet dan een EAN code krijgen. Wanneer je de codes registreert moet je aangeven in welke categorie het product valt. Als je papier registreert, dan kan je aangeven dat het een kantoorartikel betreft. Omdat jij de specifieke code hebt geregistreerd als kantoorartikel kan de zoekmachine de code ook lezen voor wat het is. De zoekmachine leest de dertiencijferige code voor het papier dat je verkoopt dus als ‘kantoorartikel’.
EAN codes voor grote bedrijven
Grote bedrijven met een enorme hoeveelheid producten verwerken hun naam in de code. Neem bijvoorbeeld een supermarkt zoals de Albert Heijn. Zij hebben misschien wel een miljoen producten. In de dertiencijferige code zit voor elk product een aantal dezelfde nummers. Dit geeft als het ware de naam van de supermarkt aan. Het is essentieel om een dergelijke persoonlijke code te hebben omdat het bedrijf dan alle huismerken gemakkelijk in de administratie kan verwerken. Als je een groot bedrijf hebt met vele producten, dan is het handig om een op maat gemaakte bestelling van codes aan te vragen.
Geschikt voor wereldwijd gebruikt
Het woord ‘EAN’ staat voor Europees Artikel Nummer. Hoewel naam EAN verwijst naar Europa zijn zij wereldwijd erkend. Een Nederlandse webshop kan ook aan Belgische klanten verkopen. De BTW kan namelijk verlegd worden naar het land van de consument.
Wat doet een EAN code?
De essentie van een EAN code is dat een streepjescode ervoor zorgt dat wij niet elk product handmatig in de administratie hoeven te verwerken. Verder specifieert een EAN code ook in welke categorie een product behoort. Een code kan niet gebruikt worden als je niet registreert bij welk product hij hoort. Als je een code correct registreert (behorende bij een product), dan kan een zoekmachine het product vinden door middel van een soort tag. EAN codes zorgen er daarom dus ook voor dat je webshop producten beter vindbaar zijn voor consumenten in de zoekmachines.
Gebruik van EAN codes is verplicht bij webwinkels
Hiervoor hebben we al verteld dat het gebruik van EAN codes verplicht is voor professionele webshops. Gelukkig is het verkrijgen van EAN codes niet ingewikkeld of voorbehouden aan grote bedrijven zoals Albert Heijn. Als je professioneel online producten verkoopt, dan moet elk product verbonden zijn aan een uniek nummer. Verder is het ook mogelijk om slechts één code te bestellen. Dit kan bijvoorbeeld als je hobbymatig een enkel product verkoopt. Je kunt voor een klein project met die unieke code je vindbaarheid online verhogen. Daarnaast kun je door de code je administratie en voorraad makkelijk bijhouden.
Producten vereisen al snel een uniek EAN code
Als je meerdere EAN codes bestelt, let dan op de specificaties van elk product dat je verkoopt. Producten vereisen namelijk al snel een unieke code. Verkoop je schoenen in drie maten? Dan heb je drie unieke nummers nodig. Doordat de maat anders is, is een unieke code vereist. Wel worden de schoenen in dezelfde categorie ingedeeld, bijvoorbeeld als ‘zomerschoenen’ of ‘schoenen’ (of hoe je de categorie ook bepaald). Wees dus nauwkeurig bij het bepalen van de hoeveelheid codes die je koopt. Let op zaken zoals maat, kleur en materiaal.
Help, ik heb geen codes ontvangen
Meestal staat een bestelling binnen één minuut in je inbox. In zeldzame gevallen duurt het 10 minuten. Nog steeds je codes niet ontvangen? Dan is de kans groot dat de email met codes in jouw spam is gekomen. Check dit dus allereerst. Kun je hier niks vinden? Stuur ons dan een email op info@eanseller.nl of vul het contactformulier in. Wij zullen het probleem dan zo snel mogelijk oplossen.
Moet ik iets aanleveren als ik EAN codes aanschaf?
Nee, je hoeft niks aan te leveren. Het enige wat je moet doen is de code bestellen. Deze staan vervolgens binnen enkele minuten in je inbox klaar voor gebruik.
Kan ik deze EAN codes ook in fysieke winkels gebruiken?
Ja zeker, want ze werken met een kassasysteem. In het systeem vul je product gegevens in, maar ook EAN codes. Als het product wordt gescand bij de kassa kunnen direct de bijbehorende productgegevens worden opgehaald.
Zijn mijn codes altijd geldig?
Ja! EAN codes hebben geen houdbaarheidsdatum. Je kunt ze daarom altijd gebruiken.

Niet goed? Geld terug.

Mocht je binnen 30 dagen merken dat je de EAN codes niet kunt koppelen aan het product, dan krijg je het geld terug!
Erkende EAN Codes voor:
Copyright ©️ 2024 Eanseller.nl
Alle genoemde merknamen zijn geregistreerde handelsmerken of eigendom van de betreffende bedrijven en worden alleen gebruikt om het product te beschrijven. De gegevens en de inhoud zijn auteursrechtelijk beschermd. Alle genoemde merknamen zijn geregistreerde handelsmerken of eigendom van de betreffende bedrijven en worden alleen gebruikt om het product te beschrijven.

EANseller.nl is geen officiële verkoop kanaal/distributeur van EAN- of UPC codes, er is een risico dat sommige codes al in gebruik zijn.
De eindgebruiker is ten alle tijden verantwoordelijk en kan eventueel schade niet verhalen op de verkopende partij zoals beschreven op de algemene voorwaarden.  De gegevens en de inhoud zijn auteursrechtelijk beschermd. Alle genoemde merknamen zijn geregistreerde handelsmerken of eigendom van de betreffende bedrijven en worden alleen gebruikt om het product te beschrijven. Prijswijzigingen en typefouten zijn onder voorbehoud, alle prijzen zijn inclusief BTW.